Școala Altfel la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”      

 

  • 28 martie 2018

     

      Miercuri, 28 martie 2018, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici” a fost gazda programului desfăşurat de către Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale - ,,Şcoala Altfel”.
     Aproximativ 1000 de elevi din peste 40 de clase ale unităţilor şcolare din judeţul Vâlcea au vizitat muzeul, biblioteca, sălile de specialitate şi au participat la expoziţia de tehnică, echipamente şi armament organizată pe platoul din curtea instituţiei. Elementele de noutate pentru acest an au fost reprezentate de expoziţia de pictură a artistului plastic Violeta SCROCIOB, atelierul de origami organizat de reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene ,,Antim Ivireanul”, de atelierul de tir cu arcul şi cel de airsoft.
  Momentul care a făcut deliciul participanţilor a fost exerciţiul demonstrativ prin care câinii special antrenaţi pentru paza obiectivelor militare şi-au testat abilităţile de a semnala prezenţa intruşilor în zona lor de responsabilitate şi de a acţiona pentru imobilizarea lor.
    La finalul activităţii comandantul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”, domnul locotenent-colonel ing. Cristian-Gabriel ARINTON a apreciat interesul de care au dat dovadă elevii pe parcursul vizitei şi le-a adresat îndemnul de a alege cariera militară.