Campionat de patrule
    Joi, 08 noiembrie începând cu ora 09:00, în Complexul de poligoane Goranu din Rm. Vâlcea a avut loc Campionatul Militar de patrule pentru Centrele de Instruire .
La această activitate militarii din loturile Centrelor de Instruire au dat dovadă de profesionalism, perseverenţă şi de rezistenţă fizică şi psihică, reuşind să se claseze la finalul competiţiei după cum urmează:

Locul I – Echipa Centrului de Instruire pentru Infanterie şi Vânători “Constantin Brâncoveanu”
Locul II – Echipa Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici”
Locul III – Echipa Centrului de Instruire pentru Tancuri şi Auto “Colonel Pandele Predescu”

 
 
 
Antrenament campionat de patrulă
    Marţi, 07 noiembrie începând cu ora 10:00, în Complexul de poligoane Goranu din Rm. Vâlcea a avut loc antrenamentul loturilor sportive participante la Campionatul Militar de patrule pentru Centrele de Instruire


Militarii s-au familiarizat cu traseul pe care îl vor avea de parcurs următoarea zi şi au reuşit să îşi formeze deprinderile necesare tragerii cu armamentul din dotare.
Le urăm mult succes participanţilor şi fie ca cea mai bună echipă să câştige!
 

 
 
Ziua Armatei României
    În fiecare an, la 25 Octombrie, sărbătorim Ziua Armatei României. Acest eveniment reprezintă un simbol cu valoare de referinţă în conştiinţa poporului nostru, deoarece glorifică sacrificiile imense ale ostaşilor români pentru eliberarea, în 1944, a ultimei brazde de pământ românesc.

Joi, 25 octombrie 2018 începând cu ora 10:00, la Monumentul Independenţei a avut loc o ceremonie militară şi relegioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori.

 
 
Simpozion dedicat Zilei Armatei României
    Miercuri, 24 octombrie 2018 începând cu ora 10:00, la sediul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN a avut loc un simpozion dedicat Zilei Armatei României. La această activitate am avut deosebita plăcere a avea ca şi oaspeţi pe dl. Florian MARIN – Prefectul Judeţului Vâlcea, Prof. Petrescu Eugen – Preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor “Regina Maria” filiala Vâlcea, Prof.dr. Epure Florin – Director Direcţia de Cultură Vâlcea, Prof.dr. Dumitraşcu Gheorghe - Forumul Cultural Vâlcea şi pe dl. Arheolog si expert Claudiu Tulugea – Muzeul judeţean Vâlcea.


De asemenea, în cadrul acestui simpozion a avut loc şi premierea câştigătorilor competiţiei sportive “Cupei 25 Octombrie”.

 
 
Ziua armatei în școli
    Marţi, 23 octombrie 2018 începând cu ora 10:00, la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” a avut loc o acţiune de promovare a carierei militare cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României. La această activitate au participat elevi ai claselor a VIII-a, a XII-a şi absolvenţi ai Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” care au optat pentru o carieră militară.


În curtea colegiului, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici” a pregătit mai multe standuri de prezentare al echipamentelor şi a tehnicii militare ale armei geniu. De asemenea, absolvenţii Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân” care au optat pentru o carieră militară şi anume elevi ai Liceelor Militare din Alba Iulia şi Craiova şi studenţi ai Academiei Forţelor Terestre din Sibiu au avut deosebita plăcere de a-şi îndruma foştii colegi către o carieră militară.

 
 
Înmânarea “Ştafeta Veteranilor”
   

Marţi 16.10.2018, la ora 09.30, în faţa Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici” comandantul garnizoanei Lt.col.ing. Cristian-Gabriel ARINTON a înmânat echipei INVICTUS a garnizoanei Râmnicu Vâlcea “Ştafeta Veteranilor”. Echipa garnizoanei formată din Lt.col. Cebuc Dan, Plt.adj. Mincu-Muşat Laurenţiu, Plt.adj. Dogaru Adrian, Plt.maj. Petre Dumitru , Cebuc Silvana şi tânărul Niţă Ionuţ, a avut nu numai onoarea , dar şi deosebita plăcere de a purta „Ştafeta Veteranilor” pe “Culoarul Albastru” până în garnizoana Curtea de Argeş. Această ştafetă, împreună cu celelalte 2 ştafete de pe culoarele Galben şi Roşu se vor reuni în data de 25.10.2018, de Ziua Armatei Române, la Carei pentru a forma tricolorul României.

Mai mult:

 
 
“Ştafeta Veteranilor”
   

Luni 15.10.2018, la ora 17.00, în scuarul Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea, comandantul garnizoanei Lt.col.ing. Cristian-Gabriel ARINTON a primit “Ştafeta Veteranilor” de la echipa INVICTUS a garnizoanei Slatina.
 

Mai mult:

 
 
Activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Imnului Naţional

   

Duminică, 29 iulie 2018, începând cu orele 11:00, în parcul Zăvoi din Municipiul Râmnicu Vâlcea, loc unde s-a intonat pentru prima dată Imnul Naţional al României, s-au desfăşurat activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Imnului Naţional. În cadrul acestora Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN a organizat o ceremonie militară şi religioasă. La această activitate au participat personalităţi din cadrul administraţiei publice centrale şi locale, ai Arhiepiscopiei Râmnicului şi conducători ai instituţiilor sociale, culturale şi economice din judeţ.

Mai mult:

 
 
Activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional

   

Marţi, 26 iunie 2018, începând cu orele 11:00, în faţa sediului Instituţiei Prefectului judeţului Vâlcea, s-au desfăşurat activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Drapelului Naţional. În cadrul acestora Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN a organizat o ceremonie militară şi religioasă. La această activitate au participat personalităţi din cadrul administraţiei publice centrale şi locale, ai Arhiepiscopiei Râmnicului şi conducători ai instituţiilor sociale, culturale şi economice din judeţ.

Mai mult:

 

 
 
Școala Altfel la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”

   

 

          Miercuri, 28 martie 2018, Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici” a fost gazda programului desfăşurat de către Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale - ,,Şcoala Altfel”.
           Aproximativ 1000 de elevi din peste 40 de clase ale unităţilor şcolare din judeţul Vâlcea au vizitat muzeul, biblioteca, sălile de specialitate şi au participat la expoziţia de tehnică, echipamente şi armament organizată pe platoul din curtea instituţiei. Elementele de noutate pentru acest an au fost reprezentate de expoziţia de pictură a artistului plastic Violeta SCROCIOB, atelierul de origami organizat de reprezentanţi ai Bibliotecii Judeţene ,,Antim Ivireanul”, de atelierul de tir cu arcul şi cel de airsoft.

Mai mult:

 

 
 
Vizită Crucea Roșie la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”

   

 

       Vineri, 2 februarie 2018, în cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat o instruire în domeniul acordării primului ajutor în situaţii de urgenţă.


Voluntari din cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România - filiala Vâlcea, sub supravegherea domnului Ion Cherăscu, directorul organizaţiei, au executat manevre demonstrative de acordare a primului ajutor şi de resuscitare.

 

 

 
 
"Mica Unire" sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

   

 

       ”Mica Unire” de la 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorită şi la Râmnicu Vâlcea printr-un eveniment organizat de Instituţia Prefectului Vâlcea în faţa sediului acesteia din bulevardul Tudor Vladimirescu.

Au participat alături de prefectul judeţului, Florian Marin, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu și comandantul Centrului ”Panait Donici”, lt. col. Cristian-Gabriel Arinton.
 

 

 
 
Jurământ militar

   Programul activităţilor desfăşurate cu acest prilej este următorul:

10.30

11.00

Întâmpinarea distinşilor oaspeţi

11.00

 

 

 

 

 

 

/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.00

Ceremonia militară şi religioasă

§ Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului şi trecerea în revistă a efectivelor;

§ Alocuţiunea comandantului Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici” despre semnificaţia depunerii Jurământului Militar

§ Oficierea serviciului religios

§ Prezentarea onorului la drapel şi deplasarea Drapelului de Luptă în faţa formaţiei;

§ Rostirea Jurământului Militar de către soldaţii profesionişti

§ Rostirea rugăciunii de sacralizare a legământului militar;

§ Adresarea îndemnului, de către comandantul centrului, către soldaţii profesionişti, care au depus Jurământul Militar;

§ Alocuţiuni ale reprezentanţilor administraţiei publice locale: prefect, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului;

§ Alocuţiunea reprezentantului eşalonului superior;

§ Intonarea Imnului Naţional al României de către întregul efectiv participant la ceremonie;

§ Defilarea efectivelor Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”.

 

       Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, începând cu ora 11.00, în scuarul Mircea cel Bătrân din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului militar de către 72 de soldaţi profesionişti aflaţi la pregătire în cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”.
 

 

 
 
Defilare de 1 Decembrie in Ramnicu Valcea

    

   

 

       Ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României, manifestarea având loc la Monumentul Independenței din Municipiul Râmnicu Vâlcea.
 

 

 
 
Seminarul de profil geniu si EOD

   

 

       În perioada 16-17.11.2017, la iniţiativa domnului general de brigadă Gheorghe Soare - locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, în cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici” s-a desfăşurat ,,Seminarul de profil geniu şi EOD”, activitate la care au participat comandanţii structurilor de geniu şi EOD din Armata României.
În cadrul acestui seminar au fost abordate teme referitoare la rolul, locul, misiunile structurilor de geniu şi EOD existente la nivelul categoriilor de forţe din Ministerul Apărării Naţionale precum şi despre perspectiva achiziţionării şi înzestrării cu tehnică şi echipamente specifice.

 

 

 
 
Festivitatea de înmânare a armamentului individual şi de prezentare a Drapelului de Luptă al Unităţii la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”

   

 

        Luni 13 noiembrie 2017, la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” Râmnicu Vâlcea le-a fost înmânat armamentul individual celor mai tineri militari profesionişti care, în următoarele săptămâni vor deprinde tainele armelor în etapa instrucţiei individuale de bază, după care, în etapa instrucţiei individuală de specialitate îşi vor forma deprinderile în una dintre specialităţile acesteia (pionieri, pionieri cercetaşi, pontonieri, constructori drumuri poduri, mecanici maşini şi utilaje de geniu).
Totodată celor 72 de tineri, care au ales să „Servească Patria” ca genişti li s-a prezentat Drapelul de Luptă al Unităţii în cadrul aceleiaşi ceremonii militare.
 

 

 
 
Campanie de donare de sânge

   

 

 

La inițiativa președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, aproximativ 60 de militari din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN "Panait Donici", aflați sub comanda locotenent-colonel inginer Cristian-Gabriel Arinton, au participat la campania de donare de sânge, desfășurată în cadrul Centrului de Transfuzii Sangvine din Râmnicu Vâlcea în data de 06 noiembrie 2017.

 

 

 

 
 
Ziua Armatei Române, sărbătorită la Monumentul Independenței din Râmnicu Vâlcea

   

 

 

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită miercuri, 25 octombrie 2017, la Monumentul Independenței din municipiul Râmnicu Vâlcea. Manifestarea a debutat cu prezentarea onorului și salutul drapelelor, urmate de intonarea Imnului Național al României de către muzica militară și personalul militar participant la ceremonie.

 

 

 

 
 
Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”

   

De Ziua Armei Geniu, miercuri, 31 mai 2017, a avut loc Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”.

De asemenea, în context, a avut loc trecerea în rezervă a col. Petre Barbu, comandantul Centrului şi a col. Dumitru Copăceanu, şeful de Stat Major.
 

 Ceremonia a inceput cu citirea ordinelor de trecere în rezervă şi acordarea de plachete celor două cadre militare, si a urmat Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Centrului „Panait Donici”, noul comandant fiind lt. col. Cristian-Gabriel Arinton.

Mai mult:

 

 

Competiţia „Omul Anului” în Forţele Terestre Române

   

Marţi, 9 mai 2017, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor din Forţele Terestre Române ai concursului „Omul Anului”, pentru anul 2016.

Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici” a avut doi castigatori în cadrul competiției care a fost inaugurată în Armata României în anul 2010:

Secţiunea Instrucţie şi luptă

Locul III – locotenent-colonel Dumitru Copăceanu

Secţiunea Logistică şi infrastructură

Locul III – maior Constantin Roşoga

Mai mult:

 

 

9 Mai, sărbătorită și la Râmnicu Vâlcea

   

În fiecare an, pe data de 9 mai se serbează Ziua Europei. Pe lângă această semnficaţie, 9 mai marchează şi Ziua Independenţei României şi a sfârşitului celui de-al doilea război mondial.

 

Mai mult:

 

Juramantul  militar la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici”

   

Tineri soldaţi profesionişti din Forţele Terestre Române au depus jurământul de credinţă pentru ţară, sâmbătă 6 mai 2017, în cadrul ceremoniilor organizate în garnizoanele din ţară.

 La sediul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici”, au depus jurământul militar 89 de soldaţi profesionişti (85 bărbaţi şi 4 femei).

 

Mai mult: