Vizită Crucea Roșie la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”

   

 

       Vineri, 2 februarie 2018, în cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” Râmnicu Vâlcea s-a desfăşurat o instruire în domeniul acordării primului ajutor în situaţii de urgenţă.


Voluntari din cadrul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România - filiala Vâlcea, sub supravegherea domnului Ion Cherăscu, directorul organizaţiei, au executat manevre demonstrative de acordare a primului ajutor şi de resuscitare.

 

 

 
 
"Mica Unire" sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

   

 

       ”Mica Unire” de la 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorită şi la Râmnicu Vâlcea printr-un eveniment organizat de Instituţia Prefectului Vâlcea în faţa sediului acesteia din bulevardul Tudor Vladimirescu.

Au participat alături de prefectul judeţului, Florian Marin, ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu și comandantul Centrului ”Panait Donici”, lt. col. Cristian-Gabriel Arinton.
 

 

 
 
Jurământ militar

   Programul activităţilor desfăşurate cu acest prilej este următorul:

10.30

11.00

Întâmpinarea distinşilor oaspeţi

11.00

 

 

 

 

 

 

/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12.00

Ceremonia militară şi religioasă

§ Întâmpinarea persoanei oficiale, prezentarea onorului şi trecerea în revistă a efectivelor;

§ Alocuţiunea comandantului Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici” despre semnificaţia depunerii Jurământului Militar

§ Oficierea serviciului religios

§ Prezentarea onorului la drapel şi deplasarea Drapelului de Luptă în faţa formaţiei;

§ Rostirea Jurământului Militar de către soldaţii profesionişti

§ Rostirea rugăciunii de sacralizare a legământului militar;

§ Adresarea îndemnului, de către comandantul centrului, către soldaţii profesionişti, care au depus Jurământul Militar;

§ Alocuţiuni ale reprezentanţilor administraţiei publice locale: prefect, preşedintele Consiliului Judeţean, primarul municipiului;

§ Alocuţiunea reprezentantului eşalonului superior;

§ Intonarea Imnului Naţional al României de către întregul efectiv participant la ceremonie;

§ Defilarea efectivelor Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”.

 

       Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, începând cu ora 11.00, în scuarul Mircea cel Bătrân din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, va avea loc ceremonia de depunere a jurământului militar de către 72 de soldaţi profesionişti aflaţi la pregătire în cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”.
 

 

 
 
Defilare de 1 Decembrie in Ramnicu Valcea

    

   

 

       Ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României, manifestarea având loc la Monumentul Independenței din Municipiul Râmnicu Vâlcea.
 

 

 
 
Seminarul de profil geniu si EOD

   

 

       În perioada 16-17.11.2017, la iniţiativa domnului general de brigadă Gheorghe Soare - locţiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie ,,Getica”, în cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici” s-a desfăşurat ,,Seminarul de profil geniu şi EOD”, activitate la care au participat comandanţii structurilor de geniu şi EOD din Armata României.
În cadrul acestui seminar au fost abordate teme referitoare la rolul, locul, misiunile structurilor de geniu şi EOD existente la nivelul categoriilor de forţe din Ministerul Apărării Naţionale precum şi despre perspectiva achiziţionării şi înzestrării cu tehnică şi echipamente specifice.

 

 

 
 
Festivitatea de înmânare a armamentului individual şi de prezentare a Drapelului de Luptă al Unităţii la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN ,,Panait Donici”

   

 

        Luni 13 noiembrie 2017, la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici” Râmnicu Vâlcea le-a fost înmânat armamentul individual celor mai tineri militari profesionişti care, în următoarele săptămâni vor deprinde tainele armelor în etapa instrucţiei individuale de bază, după care, în etapa instrucţiei individuală de specialitate îşi vor forma deprinderile în una dintre specialităţile acesteia (pionieri, pionieri cercetaşi, pontonieri, constructori drumuri poduri, mecanici maşini şi utilaje de geniu).
Totodată celor 72 de tineri, care au ales să „Servească Patria” ca genişti li s-a prezentat Drapelul de Luptă al Unităţii în cadrul aceleiaşi ceremonii militare.
 

 

 
 
Campanie de donare de sânge

   

 

 

La inițiativa președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, aproximativ 60 de militari din cadrul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD și Apărare CBRN "Panait Donici", aflați sub comanda locotenent-colonel inginer Cristian-Gabriel Arinton, au participat la campania de donare de sânge, desfășurată în cadrul Centrului de Transfuzii Sangvine din Râmnicu Vâlcea în data de 06 noiembrie 2017.

 

 

 

 
 
Ziua Armatei Române, sărbătorită la Monumentul Independenței din Râmnicu Vâlcea

   

 

 

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită miercuri, 25 octombrie 2017, la Monumentul Independenței din municipiul Râmnicu Vâlcea. Manifestarea a debutat cu prezentarea onorului și salutul drapelelor, urmate de intonarea Imnului Național al României de către muzica militară și personalul militar participant la ceremonie.

 

 

 

 
 
Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”

   

De Ziua Armei Geniu, miercuri, 31 mai 2017, a avut loc Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”.

De asemenea, în context, a avut loc trecerea în rezervă a col. Petre Barbu, comandantul Centrului şi a col. Dumitru Copăceanu, şeful de Stat Major.
 

 Ceremonia a inceput cu citirea ordinelor de trecere în rezervă şi acordarea de plachete celor două cadre militare, si a urmat Ceremonia militară de predare-primire a comenzii Centrului „Panait Donici”, noul comandant fiind lt. col. Cristian-Gabriel Arinton.

Mai mult:

 

 

Competiţia „Omul Anului” în Forţele Terestre Române

   

Marţi, 9 mai 2017, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor din Forţele Terestre Române ai concursului „Omul Anului”, pentru anul 2016.

Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici” a avut doi castigatori în cadrul competiției care a fost inaugurată în Armata României în anul 2010:

Secţiunea Instrucţie şi luptă

Locul III – locotenent-colonel Dumitru Copăceanu

Secţiunea Logistică şi infrastructură

Locul III – maior Constantin Roşoga

Mai mult:

 

 

9 Mai, sărbătorită și la Râmnicu Vâlcea

   

În fiecare an, pe data de 9 mai se serbează Ziua Europei. Pe lângă această semnficaţie, 9 mai marchează şi Ziua Independenţei României şi a sfârşitului celui de-al doilea război mondial.

 

Mai mult:

 

Juramantul  militar la Centrul de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici”

   

Tineri soldaţi profesionişti din Forţele Terestre Române au depus jurământul de credinţă pentru ţară, sâmbătă 6 mai 2017, în cadrul ceremoniilor organizate în garnizoanele din ţară.

 La sediul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN “Panait Donici”, au depus jurământul militar 89 de soldaţi profesionişti (85 bărbaţi şi 4 femei).

 

Mai mult: